06/05/2024
13.2 C
Serres

Μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου με νεκταρίνια

Array

Μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου με νεκταρίνια

Ένα γλυκάκι σαν αυτά που φτιάχνουν όλες οι μαμάδες με κάθε λογής φρούτα εποχής.

Εδώ με τραγανά γεμιστά μπισκότα στη βάση και στρώσεις από ωραία βελούδινη κρεμούλα και νεκταρίνια εναλλάξ.

Μερίδες:6-8

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Χρόνος προετοιμασίας:45′

Χρόνος μαγειρέματος:0′

Έτοιμο σε:5:0′


Υλικά

  • 1 πακέτο μπισκότα γεμιστά με κρέμα βανίλιας, θρυμματισμένα
  • 2 νεροπότηρα (600ml) νερό
  • 1 νεροπότηρο ζάχαρη καστανή
  • 6 νεκταρίνια, χωρίς κουκούτσια κομμένα σε κυβάκια
  • ½ λοβό βανίλιας
  • 750ml γάλα φρέσκο
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 3 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 90γρ. κορν φλάουρ
  • 125γρ. μαργαρίνη

Διαδικασία

Ανοίγετε τη βανίλια κατά μήκος, την κόβετε στη μέση και «ξύνετε» τα σποράκια από τη μισή σε ένα μπολάκι. Το κρατάτε στην άκρη. 

Φτιάχνετε το σιρόπι:

Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό με την καστανή ζάχαρη, για 10 λεπτά, μέχρι να ετοιμάσετε ένα ελαφρύ σιρόπι.

Προσθέτετε τα κυβάκια από τα νεκταρίνια και τα βράζετε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.


Ρίχνετε και τα σποράκια της βανίλιας, ανακατεύετε και αποσύρετε το σιρόπι από τη φωτιά.

Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει και να αρωματιστεί.

Φτιάχνετε την κρέμα: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι απλώς να γίνει χλιαρό.

Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη,

τα αβγά και το κορν φλάουρ χτυπώντας τα με το μίξερ ή με ένα σύρμα μέχρι να γίνουν μια πηχτή κρέμα.

Προσθέτετε λίγο από το χλιαρό γάλα και ανακατεύετε καλά, μέχρι τα υλικά σας να ομογενοποιηθούν.

Τότε, αδειάζετε το μίγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύετε καλά, πάντα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το τελικό σας μίγμα να πήξει.

Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτετε και τη μαργαρίνη και ανακατεύετε.

Συναρμολόγηση:

Παίρνετε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 22 εκ. με αποσπώμενα τοιχώματα, καλύπτετε τη βάση του με τα μισά θρυμματισμένα μπισκότα και τα σκεπάζετε με τη μισή κρέμα. 

Από πάνω απλώνετε τα μισά κυβάκια νεκταρίνια, καλά στραγγισμένα. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη κρέμα, τα υπόλοιπα νεκταρίνια και τα υπόλοιπα μπισκότα.

Σκεπάζετε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στην κατάψυξη για 4 – 5 ώρες, μέχρι η κρέμα να παγώσει. Αφαιρείτε τα αποσπώμενα τοιχώματα του ταψιού και κόβετε το γλυκό σε κομμάτια.

Πηγή:olivemagazine

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Μαντώ Γαστεράτου: Αν δεν βγουν τα παιδιά μου έξω με το outfit που...

Η στιγμή που έμαθε ότι είναι έγκυος Τη Μαντώ Γαστεράτου υποδέχθηκε η Τζένη Θεωνά στις «Μαμάδες» ανήμερα του Πάσχα (5/5). Η πρώην παρουσιάστρια μίλησε για...

Αντώνης Τουρκογιώργης: Πέθανε ο θρυλικός ροκ τραγουδιστής στα 73 του χρόνια

Ήταν ιδρυτικό μέλος των «Socrates Drunk the Conium» - Αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας από το 2010 Ο Αντώνης Τουρκογιώργης, μια από τις ηγετικές μορφές στην...

ΕΤΣΙ μαχόταν ΑΛΗΘΙΝΑ ο Bruce Lee – ΔΕΙΤΕ τον σε έναν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ σπάνιο...

O Bruce Lee είναι ίσως ο μόνος άνδρας στην ιστορία των πολεμικών τεχνών ο οποίος έχει καταφέρει να θεωρείται ανίκητος χωρίς ποτέ να έχει αγωνιστεί...

Αμπάρο: Γνωστό ως και εμετός φάλαινας πωλείται πανάκριβα και το βρήκε τυχαία στην...

Ο 48χρονος Ken Wilman έκανε μία βόλτα με το σκυλί του στην παραλία Morecambe, στην Αγγλία, όταν αυτό άρχισε να γαβγίζει επίμονα! Ο Wilman έτρεξε...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Αναστάσιμη πολίτικη κοτόσουπα

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ρωμιών της Πόλης δεν σερβίρει μαγειρίτσα το Μ. Σάββατο. Σερβίρει μια πληθωρική, παχιά, δεμένη με ρου κοτόσουπα, βάλσαμο για όποιον τερματίζει...

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου σε ηλικία 76 ετών

Η ηθοποιός αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με την υγεία της Η Άννα Παναγιωτοπούλου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών. Τα τελευταία χρόνια, η ηθοποιός...

Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία τιμούν την Εργατική Πρωτομαγιά

Με τις σημερινές απεργιακές τους κινητοποιήσεις Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία τιμούν την ημέρα που είναι αφιερωμένη στους αγώνες της εργατικής τάξης και οι...

Συνέχισε να διαβάζεις