03/05/2024
14.3 C
Serres

Πάστα φλώρα νηστίσιμη, με ελαιόλαδο

Array

Ένα νηστίμο γλυκό, τόσο νόστιμο όσο και όμορφο.

Φτιάχνουμε την πάστα φλώρα με ελαιόλαδο, στολίζουμε με αμύγδαλα και απολαμάνουμε με τον καφέ ή το τσάι μας.

Συνολικός Χρόνος: 1 ώρα και 15′

Υλικά

Μερίδες: για ταρτιέρα διαμ. 24 εκ

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

80 ml (λίγο λιγότερο από 1/2 κούπα) χυμός πορτοκάλι
70 ml (1/3 κούπας) ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για το άλειμμα του σκεύους
80 γρ. (6 κουτ. σούπας) ζάχαρη
300 γρ. (2 κούπες + 1/3 κούπας) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κάψουλα βανιλίνη
400-450 γρ. μαρμελάδα κυδώνι ή βερίκοκο ή άλλη της αρεσκείας μας
περίπου 20 αμύγδαλα λευκά, ολόκληρα, για το στόλισμα

Διαδικασία

Για να ετοιμάσουμε τη νηστίσιμη πάστα φλώρα με ελαιόλαδο, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε ελαφρά την ταρτιέρα.

Στο μίξερ ανακατεύουμε τον χυμό με το λάδι και τη ζάχαρη μέχρι να αναμειχθούν και να ασπρίσει λίγο το μείγμα.


Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη με ελαφρώς κολλώδη υφή.

Απλώνουμε τα 2/3 της ζύμης στην ταρτιέρα και πιέζουμε με τα χέρια μας ώστε να καλύψει τον πυθμένα και τα τοιχώματα ισόπαχα.

Απλώνουμε τη μαρμελάδα σε μια ισόπαχη στρώση.

Με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε λεπτά μπαστουνάκια και στολίζουμε το γλυκό.


Τοποθετούμε τα αμύγδαλα εδώ κι εκεί πάνω στη μαρμελάδα και ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια και η ζύμη να ψηθεί και να γίνει τραγανή.

Συνταγή για red velvet cake

Κέρδισε τις εντυπώσεις το Επιμελητηρίου Σερρών με την παρουσία του στην 10 η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Πηγή:gastronomos

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Επιτέλους και κάτι ευχάριστα – Η Ελλάδα ελπίζει και χαμογελάει ξανά για το...

Μειώθηκε το δημόσιο χρέος της Ελλάδα το 2023 Σύμφωνα με στοιχεία της Κομισιόν το δημόσιο χρέος από το 172,6% του ΑΕΠ το 2022 σε 160,9% του ΑΕΠ...

Τpαγωδία στη Θεσσαλονίκη με 30χρονη, δεν άντεξε

Τραγωδία σημειώθηκε χθες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, όταν μια 30χρονη γυναίκα έδωσε τέλος στη ζωή της. Κρεμάστηκε από πολύφωτο στο διαμέρισμα που διέμενε. Σύμφωνα με...

Τι τρώμε την Μεγάλη Παρασκευή για πρωινό και μεσημεριανό

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι ως γνωστόν η μέρα που κάνουμε την πιο αυστηρή νηστεία σε όλη την Σαρακοστή. Την Μεγάλη Παρασκευή, είθισται να μην...

Κική Μακρυπούλια: Σούσουρο με την φώτο της μητέρας της Ζέτας, πιο όμορφη και...

Η Ζέτα Μακρυπούλια μοιράστηκε με τους ακόλουθούς της στο Instagram μία τρυφερή φωτογραφία με τη μητέρα της, Κική. Η φωτογραφία, η οποία είναι τραβηγμένη στα...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Πέντε παράδοξα «κόκκινα σημαιάκια» που δείχνουν πως ένας γάμος δεν θα κρατήσει

Κανείς δεν ισχυρίζεται πως οι σχέσεις είναι εύκολες. Ειδικά τον τελευταίο καιρό με την πανδημία και τις οικονομικές δυσκολίες να αυξάνονται, φαίνεται πως τα...

Πώς να ξεφύγετε από τις βαρετές συζητήσεις; Ένας οδηγός επιβίωσης

Υπάρχει μια πολύ συγκεκριμένη τεχνική για να «σώζει» κανείς τον εαυτό του από ανούσιες συζητήσεις, η οποία αν εφαρμοστεί σωστά μάλιστα, μπορεί ο συνομιλητής...

Γρηγόρης Ζαρωτιάδης: Συμμετέχουμε μαζικά στις φετινές απεργιακές συγκεντρώσεις

Με αφορμή την φετινή Εργατική Πρωτομαγιά, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ και Καθηγητής Οικονομικών στο ΑΠΘ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΑΡΩΤΙΑΔΗΣ, επαναλαμβάνει την πρότασή του για...

Συνέχισε να διαβάζεις