04/05/2024
13.2 C
Serres

Εύκολη συνταγή για σπιτική πάστα φλώρα

Array

Φανταστική, αφράτη και εύκολη συνταγή για την καλύτερη πάστα φλώρα που έχεις δοκιμάσει!

Η πάστα φλώρα είναι ένα από τα αγαπημένα μας γλυκά που έχουμε συνδέσει με τις παιδικές μας αναμνήσεις.

Η βουτυρένια ζύμη και η λαχταριστή μαρμελάδα της την καθιστούν έναν ακαταμάχητο πειρασμό για τον καθένα.

Οι λάτρεις της κουζίνας ξέρουν ότι το κανονικό της όνομα είναι pasta frolla (πάστα φρόλα) που στα ιταλικά σημαίνει «τραγανή ζύμη». Ωστόσο η φρόλα έγινε φλώρα στα ελληνικά και έτσι κι έμεινε.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Εμείς βρήκαμε μία λαχταριστή και πανεύκολη συνταγή του Πέτρο Συρίγου για πάστα φλόρα της «τεμπέλας» που μπορείτε να ετοιμάσετε σε λιγότερο από 15 λεπτά!

Υλικά


420 γρ αλεύρι γοχ
210 γρ βούτυρο θερμoκρασία δωματίου
40 γρ ζάχαρη άχνη
1 αυγό


1 κ.τ.σ μπέικιν πάουντερ
30 ml χυμό πορτοκαλί
Ξύσμα πορτοκαλί
800 γρ Μαρμελάδα της επιλογής μας



Εκτέλεση

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά εκτός το αυγό και χτυπάμε για 1 λεπτό, στη συνέχεια προσθέτουμε και το αυγό και ανακατεύουμε, είτε με το φτερό, είτε με τον γάντζο.
Καλό είναι το βούτυρο να είναι ελαφρώς μαλακό όχι τελείως λιωμένο.


Βγάζουμε από τον κάδο και βάζουμε τη ζύμη στον πάγκο μας.
Πλάθουμε με τα χέρια να γίνει μια μπάλα.


Αν έχει ζεσταθεί πολύ η ζύμη τη βάζουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο τυλιγμένη με μεμβράνη.
Βάζουμε μια λαδόκολλα κάτω στον πάγκο μας, από πάνω την ζύμη και από πάνω άλλη μια λαδόκολλα.


Ανοίγουμε με πλαστή.
Μεταφέρουμε την ζύμη σε μια φόρμα τάρτας 28εκ αποσπώμενη για να μπορούμε να την βγάζουμε εύκολα.



Πατάμε καλά να εφαρμόσει στην ταρτιερα μας και κόβουμε τα κομμάτια που εξέχουν.
Την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κάνουμε τις λωρίδες.


Ξανακάνουμε μπάλα την υπόλοιπη ζύμη και την ανοίγουμε με τον ίδιο τρόπο.
Κόβουμε λωρίδες και βάζουμε στο ψυγείο.


Βγάζουμε την τάρτα και απλώνουμε στο σύνολο 800 γρ μαρμελάδα της επιλογής μας, αν θέλουμε μπορούμε να την κάνουμε και μισή μισή σε γεύση.


Βγάζουμε από το ψυγείο τις λωρίδες και τις απλώνουμε πάνω στην τάρτα.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου στον αέρα έως ότου πάρει χρώμα και ψηθεί.


Δείτε το βίντεο εκτέλεσης της συνταγής:

Πηγή:bovary

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Τσίζκεϊκ με πασχαλινό κουλούρι

Μια ωραία ιδέα για να αξιοποιήσουμε όσα πασχαλινά κουλουράκια μας περίσσεψαν. 10' προετοιμασία20' παρασκευή2 ώρες αναμονή Συνολικός Χρόνος: 2 ώρες και 30' Υλικά Μερίδες: 10 Για τη βάση 300 γρ....

Αναστασία: «Οι κρίσεις πανικού είναι το τίμημα της επιτυχίας, με βοηθά πολύ ο...

Η νεαρή τραγουδίστρια Αναστασία, η οποία σημειώνει τη μία επιτυχία μετά την άλλη παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό HELLO και τη Σόνια Μαγγίνα. Η Αναστασία...

Πάρις Καρβουνόπουλος: Έπαθε εγκεφαλικό ο δημοσιογράφος και μεταφέρεται εσπευσμένα από την Πάρο στην...

Μια πολύ σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του αντιμετωπίζει ο δημοσιογράφος, Πάρις Καρβουνόπουλος, ο οποίος έπαθε σύμφωνα με τις ενδείξεις αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο. Συγκεκριμένα, ο...

Χίος: Ο «ιπτάμενος» ιερέας έκλεψε την παράσταση στην Πρώτη Ανάσταση (Βίντεο)

Η ευχάριστη συνήθεια που λαμβάνει χώρα κάθε Πάσχα στην Χίο Η Πρώτη Ανάσταση τελέστηκε στα χωριά και την πόλη της Χίου το πρωί του Μεγάλου...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Πώς να ξεφύγετε από τις βαρετές συζητήσεις; Ένας οδηγός επιβίωσης

Υπάρχει μια πολύ συγκεκριμένη τεχνική για να «σώζει» κανείς τον εαυτό του από ανούσιες συζητήσεις, η οποία αν εφαρμοστεί σωστά μάλιστα, μπορεί ο συνομιλητής...

Μπάμπης Στόκας: Στην τραπ μουσική ο στίχος είναι χυδαίος και ελαφρύς

“Ο καθένας κάνει αυτό που νομίζει και είτε παίρνει τα εύσημα είτε όχι” δηλώνει ο Μπάμπης Στόκας. Περί ευσήμων και τραγουδιστών – influencer μίλησε ο...

Πληρώθηκαν οι αγρότες σύμφωνα με τον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου

Ήδη μέσα στην Μεγάλη Βδομάδα πληρώθηκαν 785.339.750 ευρώ σε 422.435 μοναδικά ΑΦΜ δικαιούχων παραγωγών αγροτών και κτηνοτρόφων, σύμφωνα με τον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου. Ήδη...

Συνέχισε να διαβάζεις