08/05/2024
20.2 C
Serres

Πόσες φορές μπορούμε να τηγανίζουμε με το ίδιο λάδι

Array

Τι πρέπει να προσέξουμε

Το τηγάνισμα είναι μια δημοφιλής μέθοδος μαγειρέματος που χρησιμοποιείται σε πολλές κουζίνες παγκοσμίως.

Κατά το τηγάνισμα, τρόφιμα βυθίζονται σε ένα λίπος ή έλαιο με σκοπό να ψηθούν και να αποκτήσουν μια τραγανή εξωτερική επιφάνεια και μια μαλακή εσωτερική υφή.

Ένα από τα σημαντικά θέματα που αφορούν το τηγάνισμα είναι η επαναχρησιμοποίηση του λαδιού.

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται πόσες φορές μπορούν να τηγανίσουν με το ίδιο λάδι πριν χάσει την ποιότητά του ή γίνει επιβλαβές για την υγεία.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως ο τύπος του λαδιού που χρησιμοποιείται, η θερμοκρασία του τηγάνισματος και η φύση των τροφίμων που ψήνονται.

Ορισμένοι παράγοντες, όπως η παρουσία υγρών, αλάτων ή αζώτου στα τρόφιμα, μπορούν να επηρεάσουν τη διάρκεια ζωής του λαδιού.

Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ότι με κάθε χρήση, το λάδι υπόκειται σε διάφορες αλλοιώσεις.

Κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος, το λάδι θερμαίνεται, εκθέτεται σε αέρα και τρόφιμα, και μπορεί να συσσωρεύει υπολείμματα από τα τρόφιμα όπως ψίχουλα, κατάλοιπα αλάτων και άλλων συστατικών.


Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές στο χρώμα, τη γεύση και την ποιότητα του λαδιού.

Σε γενικές γραμμές το λάδι μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί 2 φορές ενώ το καλό ελαιόλαδο κάποιες περισσότερες, ακόμη και 4 με την προϋπόθεση ότι έχει καθαριστεί από υπολείμματα και ότι έχει χρησιμοποιηθεί όχι σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες και για περίπου 4-5 λεπτά.

Οι τρεις σημαντικές οδηγίες, λοιπόν, είναι οι εξής:

Φιλτράρισμα του λαδιού: Μετά από κάθε χρήση, αφού το λάδι κρυώσει, μπορείτε να το φιλτράρετε με ένα κομμάτι γάζας ή μια φίλτρο καφέ για να αφαιρέσετε τα σωματίδια τροφίμων που ενδέχεται να έχουν παραμείνει.

Παρακολούθηση της κατάστασης του λαδιού: Πρέπει να είστε προσεκτικοί και να παρακολουθείτε την κατάσταση του λαδιού κατά τη χρήση.

Αν παρατηρήσετε ένα έντονο άρωμα, αλλαγή χρώματος ή καπνό κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος, μπορεί να είναι ένδειξη ότι το λάδι έχει χάσει την ποιότητά του και πρέπει να αλλαχθεί.

Αποφυγή υπερθέρμανσης: Αποφύγετε την υπερθέρμανση του λαδιού κατά το τηγάνισμα, καθώς αυτό μπορεί να επιταχύνει την απόδοση του. 

Καλό είναι να τηρείτε τις συνιστώμενες θερμοκρασίες του κατασκευαστή για το συγκεκριμένο λάδι που χρησιμοποιείτε.

Αυτό είναι το καλύτερο κόλπο για να κόβεις τα κρεμμύδια -Γρήγορο και ασφαλές, χωρίς να χρησιμοποιήσεις μαχαίρι


Πηγή:cretalive

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Σοκ στο Μιζούρι: 75χρονος στραγγάλισε την άρρωστη σύζυγό του στο νοσοκομείο -Δεν άντεχε...

Ένα έγκλημα που συντάραξε το Μιζούρι των ΗΠΑ, έχει γίνει παγκόσμια είδηση καθώς ένας άνδρας φέρεται να σκότωσε την ασθενή σύζυγό του μέσα στο...

Έτσι θα αξιοποιήσετε τα αυγά που περίσσεψαν από το Πάσχα

Tα αυγά μπορούν να διατηρηθούν αρκετές ημέρες και εβδομάδες όταν είναι βρασμένα αρκεί βέβαια να ξέρεις τι να τα κάνεις! Σε ποιο σπίτι δεν περισσεύουν...

Χαμός σε ξενοδοχείο στην Κρήτη – Καβγάς εργαζομένου με την πρώην του και...

Ο άνδρας αρνείται ότι χτύπησε τη γυναίκα Σοβαρό περιστατικό έλαβε χώρα σε ξενοδοχείο στην περιοχή της Αμμουδάρας του δήμου Μαλεβιζίου στην Κρήτη με πρωταγωνιστή έναν...

Εκμέκ με βάση από τσουρέκι

Αντικαταστήστε το φύλλο κανταΐφι με το τσουρέκι που περίσσεψε από το Πάσχα. Υλικά 6 φέτες τσουρεκιού κομμένες σε φέτες 1 εκ. Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής: 400 γρ. συμπυκνωμένο...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Γιώργος Τσαλίκης: Το σοβαρό πρόβλημα υγείας & τα σχόλια «πάχυνες, τι έκανες στο πρόσωπό σου;»

Καλεσμένοι στο Happy Day ήταν ο Γιώργος Τσαλίκης και ο Χρήστος Μενιδιάτης μιας και συνεργάζονται φέτος και θα κάνουν καλοκαιρινή περιοδεία και μεταξύ άλλων...

Χατζηβασιλείου στην ημερίδα με τον Αυγενάκη: Είμαστε εδώ για να ενώσουμε δυνάμεις!

«Κάθε εμπορική συμφωνία που συνάπτει η Ε.Ε. από εδώ και στο εξής πρέπει να διέπεται από τρεις όρους: ρήτρες ισοδυναμίας, πλαίσιο αμοιβαιότητας, δίκαιους όρους...

Αναστασία: «Οι κρίσεις πανικού είναι το τίμημα της επιτυχίας, με βοηθά πολύ ο πνευματικός μου»

Η νεαρή τραγουδίστρια Αναστασία, η οποία σημειώνει τη μία επιτυχία μετά την άλλη παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό HELLO και τη Σόνια Μαγγίνα. Η Αναστασία...

Συνέχισε να διαβάζεις