Δημήτρης Μπαμπαΐτης: Μέλλον και ελπίδα όλων μας η νέα γενιά.

Δημήτρης Μπαμπαΐτης

Μέλλον και ελπίδα όλων μας η νέα γενιά.

Ο Δημήτρης Μπαμπαΐτης, έμπειρος εκπαιδευτικός και μετρώντας ήδη αρκετά χρόνια ενασχόλησης στη πολιτική ζωή του τόπου μας.

Εμπιστεύθηκε από τη πρώτη στιγμή τις ικανότητες και την ηγεσία του Αλέξανδρου Χρυσάφη και είναι διατεθημένος να προσφέρει τις γνώσεις και τη συμβολή του, από όποιο πόστο του αναθέσει.

Οι οικονομικές του γνώσεις, το όραμά του για τη νέα γενιά και η διαφάνεια είναι τα όπλα και εφόδιά του για τον ρόλο που θα κληθεί να υπηρετήσει, και θέλοντας να είναι πάντα στο πλευρό του πολίτη με ειλικρίνεια και αξιοπιστία,

χωρίς υποκρισίες, κενές υποσχέσεις και ανεφάρμοστα πλάνα.

Άλλωστε, έχει δείξει και στο παρελθόν πως δεν ενδιαφέρεται για καρέκλες και αξιώσεις, αλλά για ένα καθαρό πρόσωπο απέναντι στους νέους,

τους μαθητές του και τους συμπολίτες του, που στη τελική η δική τους άποψη μόνο μετράει.

S.P.: Κύριε Μπαμπαΐτη, διατελέσατε Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος και είστε και πάλι υποψήφιος. Φιλοδοξία ή πραγματική αγάπη για τον τόπο μας;

Δημήτρης Μπαμπαΐτης: Από τη φύση μου είμαι άνθρωπος που προσπαθώ να δώσω αξία στη θέση, και όχι να πάρω αξία από αυτήν.

Δεν κυνήγησα ποτέ ούτε τη καρέκλα ούτε την αναγνώριση, παρά μόνο το καλό του Δήμου, προσπαθώντας να είμαι χρήσιμος, αξιόπιστος και ειλικρινής σε οτιδήποτε μου ανατέθηκε.

Νομίζω ότι με την θητεία μου το έχω αποδείξει.

Θεωρώ ότι έχω πολλά ακόμη να προσφέρω σε τομείς που γνωρίζω καλά, έχοντας πλέον την εμπειρία και τη βεβαιότητα πως θα αποφευχθούν τυχόν λάθη του παρελθόντος.

S.P.: Ποια είναι η άποψή σας για την σημερινή δημοτική αρχή; Ωφέλησε και αν ναι, σε ποια σημεία την πόλη και τους πολίτες της;

Δημήτρης Μπαμπαΐτης: Δεν θεωρώ τη δημοτική αρχή αποτυχημένη.

Νομίζω όμως ότι στην οκταετία που είχε στη διάθεσή της θα μπορούσε να κάνει περισσότερα πράγματα.

Σίγουρα έχουν γίνει παρεμβάσεις που έχουν αλλάξει προς το καλύτερο τη φυσιογνωμία της πόλης, αλλά θέλει πολλή δουλειά ακόμη.

Αλλαγές που πρέπει να γίνουν είναι σίγουρα η καλύτερη οργάνωση και καλύτερη συνεργασία μεταξύ των τοπικών αρχών, ώστε να είναι δίπλα στο πολίτη,

να δουν τις ελλείψεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής και να χτίσουν πάνω στη βάση που προϋπάρχει.

S.P.: Πόσο εύκολη η δύσκολη θεωρείτε ότι θα είναι η διοίκηση του δήμου σας με βάση τον Κλεισθένη, που υποχρεώνει τα αυριανά δημοτικά συμβούλια σε ευρύτερες συγκλήσεις;

Δημήτρης Μπαμπαΐτης: Όσο κι αν φαίνεται δύσκολο, ο αρχηγός μας και ειδικότερα ο συνδυασμός ξέρει τους τρόπους για να διεκδικήσει πόρους από πηγές που μέχρι τώρα ήταν αναξιοποίητες.

Δεν κάνουμε ευχολόγια, δεν λέμε στον κόσμο αυτό που θέλει να ακούσει, ούτε τάζουμε πράγματα ουτοπικά.

Οι Σερραίοι μπορούν να διαβάσουν το πρόγραμμά μας και να πειστούν γι’ αυτό, γιατί βασίζεται πάνω σε πρακτικές λύσεις και εφαρμόσιμες τακτικές.

S.P.: Πόσο εύκολα μπορεί να αναπτυχθεί ένας Δήμος χωρίς τους ανάλογους πόρους, όταν η Περιφέρεια δεν στέκεται δίπλα του και όταν η κυβέρνηση του δίνει μόνο αρμοδιότητες χωρίς τους ανάλογους πόρους;

Δημήτρης Μπαμπαΐτης: Ο Αλέξανδρος Χρυσάφης έχει δείξει ότι γνωρίζει και μπορεί, ως καταξιωμένος επιχειρηματίας που έχει αντιμετωπίσει στην πορεία του τις ίδιες δυσκολίες και προβληματισμούς με τον μέσο πολίτη.

Μπορεί να οργανώσει καλύτερα τα οικονομικά και να διεκδικήσει πόρους, οι οποίοι θα καλυτερεύσουν όλους τους τομείς παροχής υπηρεσιών του δήμου στους πολίτες.

Στάθηκα από την αρχή δίπλα του και λόγω της χρόνιας φιλίας μας και των κοινών ιδεολογικών βάσεων, αλλά κυρίως της ικανότητάς του να διοικεί.

Επομένως, θεωρώ πως το πρόγραμμά του και οι δυνατότητές του, τον καθιστούν ικανό και να πολλαπλασιάσει τους διαθέσιμους πόρους και να δημιουργήσει νέους.

S.P.: Με δεδομένη την εικόνα που έχει σήμερα ο Δήμος σας ποιο στόχο βάζετε, εφόσον εκλεγείτε, για το τέλος της τετραετίας;

Δημήτρης Μπαμπαΐτης: Αν οι Σερραίοι με τιμήσουν και εκλεγώ, θα είμαι στη διάθεση του Αλέξανδρου Χρυσάφη, που θεωρώ ότι θα είναι ο επόμενος δήμαρχος, από όποιο πόστο θεωρεί αυτός ότι μπορώ να βοηθήσω.

Γνωρίζει τις δυνατότητές μου, θα αξιοποιήσει τις γνώσεις μου με τον τρόπο που αυτός θεωρεί σωστό.

Στόχος μου είναι, όπως πάντα, να υπηρετήσω στη διάρκεια της θητείας μου με ειλιρίνεια και διαφάνεια, να είμαι στο πλευρό των Σερραίων,

όπως είμαι στο πλευρό των μαθητών μου σε όλη την πορεία μου ως εκπαιδευτικός.

Θεωρώ πως αν στο πέρας της τετραετίας, έχεις διατηρήσει ένα καλό όνομα, έχεις κερδίσει την εμπιστοσύνη του πολίτη και το θαυμασμό των μαθητών σου, είσαι κερδισμένος.

S.P.: Σε ποιο τομέα θεωρείτε ότι η παρουσία του Αλέξανδρου Χρυσάφη θα βοηθήσει τον Δήμο μας και γιατί σταθήκατε από την αρχή δίπλα του;

Δημήτρης Μπαμπαΐτης: Πιστεύω στον Αλέξανδρο Χρυσάφη και σαν δήμαρχο και σαν άνθρωπο.

Είναι ένας άνθρωπος που έδωσε ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους να ακουστούν, να εκφράσουν φρέσκιες ιδέες και να προσφέρουν μια νέα ματιά στη τοπική αρχή, κατανοεί δηλαδή ότι οι νέοι είναι το μέλλον και ως νέοι έχουν πολλά να προσφέρουν στο τόπο.

Εμπιστεύτηκε και εμάς του παλαιότερους να του προσφέρουμε την εμπειρία μας και τις γνώσεις μας, ώστε όλοι μαζί να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε.

Επίσης, δίνει μεγάλη βάση στην επιχειρηματικότητα και στην ανάδειξη της πόλης, στόχοι που με βρήκαν σύμφωνο από την αρχή και με έκαναν να τον στηρίξω με σιγουριά.

S.P.: Έχετε μια καθαρή εικόνα των οικονομικών δεδομένων του Δήμου σας. Πώς σκοπεύετε να καλύψετε τις οικονομικές ανάγκες που υπάρχουν;

Δημήτρης Μπαμπαΐτης: Προφανώς και δεν μπορώ να έχω μια καθαρή εικόνα των οικονομικών δεδομένων του Δήμου.

Το σίγουρο είναι πως έχω εμπιστοσύνη πρώτον στην δυνατότητες της ηγεσίας μας να βρίσκει τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να μας οδηγήσουν στην αυριανή μέρα και δεύτερον στην αποτελεσματική διοίκηση,

πράγμα που σημαίνει λογιστική και διοικητική υποστήριξη, χωρίς σπατάλες και χαριστικές πράξεις.

Η διοίκηση μας δεν στηρίζεται στις ανέξοδες υποσχέσεις για το αύριο, αλλά σε ένα πρόγραμμα με αρχές και αξίες.

Αυτές θα είναι οι δικές μας παρακαταθήκες, για εμάς και τα παιδιά μας.

Άρα σωστή και αποτελεσματική διοίκηση, χρηστή διαχείρηση, και ευρωπαϊκά προγράμματα, δηλαδή προστιθέμενη αξία, είναι τα μυστικά μας όπλα.

Όπλα που δεν χρησιμοποιήσαμε μέχρι σήμερα.

S.P.: Με ποιο τομέα θα θέλατε να ασχοληθείτε, αν και εφόσον εκλεγείτε στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο;

Δημήτρης Μπαμπαΐτης: Όνειρό μου και στόχος μου ειναι η νέα γενιά. Με αυτή και για αυτή σκοπεύω να ασχοληθώ.

Αυτή είναι η δουλειά μου, το μεράκι μου και η ελπίδα όλων μας.

Για αυτήν συμμετέχω και σε αυτήν απευθύνομαι.

Από αυτήν παίρνω δύναμη και για αυτήν θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο.

Φτάνουν οι διαμάχες του χτες.

Με τα εργαλεία του αύριο φιλοδοξώ και εγώ και η παράταξη να κάνουμε μια πόλη στην οποία θα μπορεί να ζήσει η επόμενη γενιά.

Μια γενιά που δεν θέλει να ζήσει ανέξοδες υποσχέσεις και παροχολογία για λίγους και εκλεκτούς.

Για μας δεν υπάρχουν πολίτες πολλών κατηγοριών.

Υπάρχει το μέλλον.

Για αυτούς και εγώ και η παράταξη θα δουλέψει και τα αποτελέσματα θα δείτε πως θα μας δικαιώσουν.

Ο Δημήτρης Μπαμπαΐτηςείναι ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΕΡΡΩΝ με το συνδυασμό του Αλέξανδρου Χρυσάφη «Συμμαχία Σερραίων»

H συνέντευξη έγινε από το Κωνσταντίνο Πεταλωτή για το περιοδικό SocialProfile και την εφημερίδα Ελεύθερο Βήμα των Σερρών (ηλεκτρονικά https://www.e-vima.gr)

Δείτε εδώ ολόκληρο το τεύχος του SocialProfile

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here