Εικόνες φαρ ουεστ στις φυλακές Νιγρίτας!

Πήγαιναν και έρχονταν συνέχεια από τις Σέρρες στις φυλακές Νιγρίτας ασθενοφόρα για να παραλάβουν τραυματίες, λόγω μια άγριας συμπλοκής που σημειώθηκε μεταξύ Αλγερινών φυλακισμένων στην πτέρυγα Γ2 των φυλακών.

Το ιστορικό της υπόθεσης στις φυλακές Νιγρίτας

Το θέμα τους ήταν η διαφέντευση των φυλακών και φυσικά όλα έγιναν από την στιγμή που ξεκίνησε η αποκλιμάκωση των μέτρων για τον κορονοϊό μέσα στις φυλακές.

Με το που έγινε η αποκλιμάκωση , οι κρατούμενοι στην πτέρυγα Γ2 επιτέθηκαν στους ομοεθνείς τους Αλγερινούς και όχι στους τρόφιμους της Γ1 πτέρυγας που φιλοξενεί Ρώσους κρατουμένους.

Και μάλιστα η επίθεση έγινε με αυτοσχέδια μαχαίρια με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δέκα κρατούμενοι, εκ των οποίων οι πέντε σοβαρά , που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Σερρών

Οι υπόλοιποι που ήταν ελαφρά, έμειναν στην Νιγρίτα στο Κέντρο Υγείας και στο ιατρείο των φυλακών.

Νέα προσωρινή διοίκηση στις φυλακές Νιγρίτας

Άμεσα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έπαυσε από τα καθήκοντά τους τόσο τον Διευθυντή των Φυλακών όσο και τον Αρχιφύλακα, και τοποθέτησε προσωρινό Διευθυντή τον προπονητή μπάσκετ κ.Γιώργο Οικονόμου και αρχιφύλακα τον κ.Γιάννη Παπούλα, που ήταν υπάλληλος της Δημοτικής Αστυνομίας της πόλης των Σερρών.

Πάντως και παρά τις όποιες αλλαγές το πρόβλημα στις φυλακές της Νιγρίτας είναι μεγάλο, μιας και τους επτακόσιους τόσους κρατουμένους τους φυλάνε όλοι κι όλοι 48 φύλακες.

Αν αφαιρέσουμε μάλιστα τους 9 που υπηρετούν στα γραφεία, θα διαπιστώσουμε πως σε κάθε βάρδια εργάζονται όλοι κι όλοι δεκαπέντε άνθρωποι!

Για να φυλάνε 750 κρατουμένους!

Για υπολογίστε; Δεν είναι ένας φύλακας για πενήντα κρατουμένους;

Και εκεί που λέγαμε πως τα πήγαμε καλά με τον κορονοιό, ήρθε αυτό το επεισόδιο και μας θύμισε τις τραγικές ελλείψεις

Η Ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών

Πάντως σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών , έξη κρατούμενοι μεταφέρθηκαν στο ΤΕΠ από το Κατάστημα Φυλακών Νιγρίτας

Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση το βράδυ της Δευτέρας μεταφέρθηκαν στο ΤΕΠ από το Κατάστημα Φυλακών Νιγρίτας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, έξι (6) κρατούμενοι (πέντε (5) αλλοδαποί και ένας (1) ελληνικής καταγωγής) μετά από συμπλοκή.

Έγινε σε όλους ακτινολογικός-εργαστηριακός έλεγχος, περιποίηση τραυμάτων και πέντε (5) εξ αυτών εισήχθησαν στο Νοσοκομείο για περαιτέρω νοσηλεία.

Ο ελληνικής καταγωγής, ηλικίας 61 ετών, μετά τις πρώτες βοήθειες και οδηγίες που του δόθηκαν από το ιατρικό προσωπικό, επέστρεψε στο κατάστημα Φυλακών Νιγρίτας.

Οι τέσσερις από τους αλλοδαπούς, ηλικίας 28, 32, 33 και 49 ετών εισήχθησαν στην Χειρουργική Κλινική με θλαστικά κυρίως τραύματα και εκχυμώσεις σε διάφορα μέρη του σώματος.

Ειδικότερα, ο 29χρονος φέρει εκτός των άλλων βαθύ θλαστικό τραύμα παρασπονδυλικά Δε και διάτρηση πνεύμονα Δε, η οποία αντιμετωπίστηκε με την τοποθέτηση σωλήνα θωρακικής παροχέτευσης (Billaw).

Ο 28χρονος και ο 33χρονος φέρουν εκτός των παραπάνω και κάταγμα ρινικών οστών.

Ο πέμπτος (49 ετών) φέρει βαθύ θλαστικό τραύμα ραχιαίας επιφάνειας Αρ πηχεοκαρπικής άρθρωσης και πλήρη διατομή τένοντα. Παρακολουθείται από τους Ορθοπεδικούς και νοσηλεύεται στον θάλαμο κρατουμένων του Νοσοκομείου.

Η κατάστασή της υγείας τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Θα παραμείνουν στο Νοσοκομείο Σερρών για παρακολούθηση.

Δηλαδή και αλληλοσκοτώθηκαν και τους κάνουμε καλά και μάλιστα …δωρεάν!

Χρειάζονται λύσεις άμεσα και η αλλαγή διοίκησης μπορεί να είναι ένα βήμα προς τη λύση, αλλά όταν μιλάμε για έναν φύλακα ανά 50 τρόφιμους υπάρχουν πολλά βήματα που πρέπει να γίνουν και μάλιστα…χτες!

Διαβάστε επίσης εδώ για τις φυλακές Νιγρίτας

Διαβάστε εδώ τα αιτήματα των τροφίμων Νιγρίτας