Πόλεμος χτες στις φυλακές Νιγρίτας!

Στο προαύλιο των φυλακών Νιγρίτας χτές το απόγευμα δέκα άτομα συγκρούστηκαν σοβαρά για άγνωστους ακόμα λόγους (πιθανότερος η «αρχηγία» της φυλακής).

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πώς οι κρατούμενοι που διαπληκτίστηκαν ήταν δέκα (10) είναι από τη Γ2 πτέρυγα των φυλακών, είναι Αλγερινής καταγωγής και στη κατοχή τους είχαν αυτοσχέδια μαχαίρια.

Οι 5 οδηγήθηκαν στο Νοσοκομείο Σερρών ενώ ο ένας είναι σε κρίσιμη κατάσταση, οι υπόλοιποι 5 παρέμειναν στις φυλακές.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργεί το Α.Τ. Βισαλτίας, διερευνάται η ταυτότητα των δραστών, καθώς και κατά πόσο χρησιμοποιήθηκαν αυτοσχέδια μαχαίρια.

Πέραν της είδησης αυτό που θέλουμε και πρέπει να τονίσουμε είναι το Τεράστιο ζήτημα προσωπικού που υπάρχει στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους

Ζήτημα σοβαρό που δημιουργεί και πρόβλημα στους τροφίμους όπως αναφέραμε στις 14 Ιανουαρίου 2020 καθώς η φυλακή αποτελείται από πέντε πτέρυγες των 120 κρατουμένων η καθεμία, που βρίσκονται όλες σήμερα σε λειτουργία ενώ θα έπρεπε η δύναμη των κρατουμένων να είναι στους 480, μόνο που δυστυχώς είναι πολλοί περισσότεροι.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι της Νιγρίτας άπειρες φορές επεσήμαναν τις σοβαρές ελλείψεις στα συστήματα ασφαλείας της φυλακής όπως μπορείτε να διαβάσετε στη συνέχεια.

Να περιμένουμε επιτέλους μια λύση;

Διαβάστε επίσης εδώ Σήμερα είμαστε όλοι πόντιοι