Συνάντηση του Κώστα Καραμανλή με Μέγκλα, Μηλίγκα και Κοτσαμπά!

Μπορεί ο Κώστας Καραμανλής να βρέθηκε για λίγες μόνο ώρες στις Σέρρες για να ανακοινώσει την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Σερρών με 7,25 εκ. ευρώ αλλά αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που υπάρχουν πραγματοποίησε έκτακτη σύσκεψη φορέων για ζητήματα της τοπικής μας οικονομίας.

Συγκεκριμένα κάλεσε τον πρόεδρο του ΕΒΕΣ κ. Χρήστο Μέγκλα, τον πρόεδρο του ΟΕΒΕΣ κ. Σώτο Κοτσαμπά όπως επίσης και τη πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών κ. Κυριακή Μηλίγκα.

Ο Χρήστος Μέγκλας ζήτησε τη στήριξη των σερραϊκών επιχειρήσεων

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΣ παρατηρώντας τα προβλήματα των επιχειρήσεων κατέθεσε συγκεκριμένα ζητήματα και ζήτησε από τον Υπουργό τη στήριξη των σερραϊκών επιχειρήσεων προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα μαζικών λουκέτων.
Ενώ τόνισε πώς είναι αναγκαία η παροχή βοήθειας στις επιχειρήσεις για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στη νέα ψηφιακή εποχή που ήδη βιώνουμε.

Η κ. Μηλίγκα τόνισε τα μεγάλα προβλήματα που με την αμφιλεγόμενη πρακτική τύπου click away

Η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου βλέποντας άδεια τα μαγαζιά τόνισε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις των Σερρών με την αμφιλεγόμενη πρακτική τύπου click away.

Έχει αποδειχθεί δυστυχώς ότι ΔΕΝ λειτουργεί.

Τόσο οι καταναλωτές όσο και οι έμποροι δυσκολεύονται ως προς την εφαρμογή του.


Η Προεδρος , ζήτησε
• Tην εφαρμογή κανόνων ισοτιμίας, ισονομίας και ισοπολιτείας για όλους τους κλάδους του λιανικού εμπορίου.
• Το πάγωμα όλων των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων μέχρι την επαναφορά της ομαλότητας στην αγορά και την ένταξή τους σε μία γενναία ρύθμιση.
• Την άμεση αναστολή όλων των δόσεων επιχειρηματικών δανείων και την ρύθμιση του μεγάλου όγκου επιταγών που έχουν εκδοθεί με την προσδοκία του εορταστικού τζίρου. Την άμεση απόδοση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους μικρομεσαίους εμπόρους, για να μπορέσουμε να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειές μας.
• Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, καθότι δεν μπορεί να γίνει λόγος για άσκηση επιτηδεύματος με τα καταστήματα κλειστά.

Η Πρόεδρος τόνισε ότι η απώλεια του εορταστικού τζίρου, τον οποίο περιμένανε όλοι οι έμποροι ως μάνα εξ’ ουρανού, θέτει νέα δεδομένα, ενόψει των οποίων η Κυβέρνηση θα πρέπει πλέον να αρχίσει να σκέφτεται σοβαρά την διαγραφή χρεών, ως άμεση, αποτελεσματική και κυρίως ρεαλιστική λύση.

Ο Σώτος πήρε την δέσμευση του Καραμανλή

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΣ, Σωτήρης Κοτσαμπάς ζήτησε από τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, Κώνστατινο Καραμανλή τη διεξαγωγή τηλεδιάσκεψης, με τη συμμετοχή του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθά, για μία πιο εξειδικευμένη συζήτηση επί των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες των Σερρών.

Ως ιδιαίτερα θετική εξέλιξη ήρθε η δέσμευση του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών για οριστικοποίηση της εν λόγω τηλεδιάσκεψης, η οποία και θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα στις 3.30 το μεσημέρι, με τη συμμετοχή των τριών αντρών, του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών, Κων/νου Καραμανλή, του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργου Καββαθά και του Προέδρου της ΟΕΒΕΣΣ, Σωτήρη Κοτσαμπά.

Αν μη τι άλλο γεμίζει το …βιογραφικό!

Διαβάστε επίσης εδώ