Από τον Κώστα Καραμανλή για το Νοσοκομείο Σερρών 7.250.000 ευρώ!

Την ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Σερρών ανακοίνωσε ο Κώστας Καραμανλής, με χρηματοδότηση από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Υποδομών, Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης συνολικής αξίας 5.450.000 ευρώ.

Ταυτόχρονα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε την ανέγερση αλλά και τον πλήρη εξοπλισμό του καινούριου κτιρίου του Ψυχιατρικού Τμήματος που θα γίνει στο χώρο του Νοσοκομείου, με φορέα υλοποίησης την ΚΤΥΠ Α.Ε. αξίας 1.800.000 ευρώ

Ο Κώστας Καραμανλής πέτυχε την Αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών

Το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών επισκέφθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής για να συζητήσει με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, τους γιατρούς και τους εργαζομένους, ενώ επιθεώρησε και τις εργασίες στην καινούρια πτέρυγα των λοιμώξεων, η οποία έγινε με δωρεά της εταιρείας Fibran.

Ο κ. Καραμανλής συγκεκριμένα ανέφερε:

«Έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια όλον αυτόν τον καιρό πρώτα από τη διοίκηση, τους γιατρούς και τους εργαζομένους να ανταπεξέλθουν σε μια πραγματικά πρωτόγνωρη κατάσταση.

Αυτό το χρονικό διάστημα εμείς προσπαθήσαμε να ενεργοποιήσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε ιδιώτες ώστε να δώσουν χρήματα στο Νοσοκομείο Σερρών και να αποφύγουμε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες αντιμετωπίζοντας έτσι το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Προχωράμε όμως στο επόμενο βήμα, που είναι η αναβάθμιση του Νοσοκομείου Σερρών.»

Ανέγερση και πλήρης εξοπλισμός Ψυχιατρικού Τμήματος –
1.800.000 ευρώ

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε ότι από πιστώσεις του ΠΔΕ του Υπουργείου δίνεται το ποσό των 1.800.000 ευρώ για την ανέγερση και τον πλήρη εξοπλισμό του καινούριου κτιρίου του Ψυχιατρικού Τμήματος στο Γ.Ν. Σερρών με φορέα υλοποίησης τον εποπτευόμενο φορέα ΚΤΥΠ Α.Ε. καθώς και ότι μέσα στο 2021 ξεκινάει η δημοπράτηση του έργου.   

Ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Σερρών –
5.450.000 ευρώ

Το δεύτερο σαφώς μεγαλύτερο και σημαντικότερο έργο που ανακοίνωσε ο κ. Καραμανλής αφορά συνολικά την ενεργειακή αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.

Η υποβολή της χρηματοδότησης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Υποδομών, Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης πραγματοποιήθηκε μάλιστα ηλεκτρονικά, παρουσία του Υπουργού και ανέρχεται στα 5.450.000 ευρώ.

Εκτός από τις οριστικές μελέτες η πρόταση συμπεριλαμβάνει:

· Παρεμβάσεις εξοικονόμησης  ενέργειας
· Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων θέρμανσης
· Προμήθεια και εγκατάσταση  Φωτιστικών και Λαμπτήρων
· Προμήθεια και εγκατάσταση αυτοματισμών και συστήματος
ενεργειακής διαχείρισης
· Επεμβάσεις Αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και
· Αντικατάσταση Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού

Τονίζουμε ότι για τα ανωτέρω έργα δεσμεύτηκε για την υλοποίηση τους προσωπικά ο Υπουργός στον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών κατά την ευρεία σύσκεψη με φορείς που πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιουνίου στις Σέρρες παρουσία κλιμάκιου της ΚΤΥΠ ΑΕ, ενώ μέσα σε έξι μήνες επιτεύχθηκε η ωριμότητα για την ένταξη του έργου και την υποβολή της αντίστοιχης πρότασης.  

Δωρεές ύψους 225.000 ευρώ

Επίσης σημαντική ήταν η παρέμβαση του Υπουργού τόσο στο πρώτο κύμα της πανδημίας ώστε να εξασφαλισθεί δωρεά ύψους 100.000,00 ευρώ για την προμήθεια ενός αναπνευστήρα ΜΕΘ ενηλίκων, πέντε monitor παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων,  δύο κλίβανους ταχείας αποστείρωσης, ενός αναπνευστήρα μεταφοράς ενηλίκων, ενός αναπνευστήρα μεταφοράς παίδων και ενός βιντεολαρυγγοσκόπιο.

Όσο και στο δεύτερο κύμα με δωρεά αξίας 124.000,00 ευρώ για τρία κρεβάτια ΜΕΘ, τέσσερις υπολογιστές, δύο εκτυπωτές, δύο πιεσόμετρα τροχήλατα, έξι κομοδίνα, οκτώ οροστήλες, δύο φορεία, έξι ροόμετρα Ο2 επιτοίχια, έξι ροόμετρα κενού επιτοίχια και λοιπός ξενοδοχειακός εξοπλισμός για την πτέρυγα του νοσοκομείου καθώς και 1.000 στολές τύπου TYVEK, 100.000 γάντια latex μιας χρήσης και 1.000 μπλούζες μιας χρήσεως που ήταν άκρως απαραίτητα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Υπουργός Υποδομών κ. Κώστας Καραμανλής δήλωσε για τη σημερινή του επίσκεψη

Στην ιδιαίτερη πατρίδα μου τις Σέρρες βρέθηκα τις άγιες αυτές ημέρες, όπου είχα τη χαρά να συναντήσω και να συνομιλήσω με ανθρώπους της πρώτης γραμμής.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα υπερέβαλαν εαυτόν για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να τους ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας και να κάνουμε το έργο τους λίγο πιο εύκολο τηρώντας τις οδηγίες των ειδικών.

Χρόνια Πολλά σε όλους, με υγεία και ευτυχία!