25/05/2024
14.3 C
Serres

Από εννέα, οκτώ οι σύμβουλοι του Μασλαρινού – Ανεξάρτητος ο Γιάννης Σταυρίδης!

Array

Δήμος Βισαλτίας: Ήταν που ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγε και ο γαίδαρος!

Ήταν που ήταν όλοι κι όλοι εννέα νομίζω οι δημοτικοί σύμβουλοι που εξελέγησαν με την παράταξη Μασλαρινού, από το επόμενο δημοτικό συμβούλιο στην δύναμη της αντιπολίτευσης έρχεται να προστεθεί άλλος ένας

Ο λόγος για τον Γιάννη Σταυρίδη

Στην επιστολή του ο κ.Σταυρίδης μιλά για φίλους, συγγενείς και κουμπαριά, για αδυναμία χρηστής διοίκησης και αλαζονεία της εξουσίας και υπόσχεται να παλέψει μόνος του και με όσες δυνατότητες του παρέχει το νομοθετικό πλαίσιο, για όσα πίστεψε ότι αξίζει ο τόπος

Αναλυτικά η επιστολή ανεξαρτητοποίησης του κ. Σταυρίδη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βισαλτίας έχει ως εξής:

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βισαλτίας

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Με το παρόν έγγραφο, δηλώνω την ανεξαρτητοποίησή μου από την δημοτική παράταξη με την επωνυμία ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΣΑΛΤΙΑ και επικεφαλής και σημερινό δήμαρχο τον κ. Μασλαρινό Αθανάσιο.

Δήλωση ανεξαρτητοποίησης η οποία γίνεται μετά από ικανό χρόνο λειτουργίας της δημοτικής Αρχής και της συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης, με  πραγματική θλίψη, γιατί όσα πίστευα ότι θα λειτουργούσαν και θα υλοποιούνταν μέσα από την συγκεκριμένη δημοτική παράταξη, γκρεμίστηκαν.

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι, σύμφωνα με όσα νομολογιακά έχουν γίνει δεκτά, οι δημοτικές παρατάξεις αποτελούν ιδιόμορφα ιδιωτικά σχήματα που αποσκοπούν στην επίτευξη συντονισμένης δράσης των δημοτικών συμβούλων, ενώ δύνανται να αποτελέσουν φορείς δικαιωμάτων και υποχρεώσεων για θέματα που ανακύπτουν κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με διάθεση για προσφορά και όνειρα για σχεδιασμό και υλοποίηση έργου που έχει ανάγκη ο τόπος μας, με πίστη ότι μπορούσα ως μέλος της συγκεκριμένης παράταξης, να προσφέρω στον συγχωριανό μου, στον συνδημότη μου, στρατεύτηκα και εκλέχθηκα δημοτικός σύμβουλος, ο μόνος από την δημοτική ενότητα Αχινού στην παράταξη του κ. Μασλαρινού.


Από την επαύριο όμως των εκλογών και τον αέρα της νίκης, κυρίως δε από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων από τον κ. Μασλαρινό, έγινε σαφές, ότι ο Σταυρίδης Ιωάννης περίσσευε στον συνδυασμό και η όποια συνεισφορά του δεν ήταν επιθυμητή και δεκτή.

Οι επιλογές του κ. Μασλαρινού για ορισμό καθ’ ύλιν αντιδημάρχων, έδειξε εξ αρχής τις διαθέσεις του για την δημοτική ενότητα Αχινού.

Έδειξε εξ αρχής την βούλησή του να διοικήσει με φίλους, συγγενείς, κουμπαριά και την αδυναμία του να οργανώσει εννέα όλους κι όλους συμβούλους της παράταξής του για επιμερισμό καθηκόντων και εργασίας, σ’ έναν δήμο από τους Αμπέλους και την Τριανταφυλλιά μέχρι την Ευκαρπία και τον Τράγιλο.

Ζήτησα την συμμετοχή μου, τον πρώτο χρόνο, στις εσωτερικές διαδικασίες της παράταξης για τον σχεδιασμό και την κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος.

Θεωρήθηκε άχρηστη, περιττή.


Γενικά σε όλα όσα ζήτησα για την ενότητα που εκπροσωπώ δεν εισακούστηκα πότε από τον κύριο Δήμαρχο.

Δέχθηκα επίθεση και απειλές, όπως και χλευασμό, από Αντιδήμαρχο της παράταξης με την οποία εκλέχθηκα.

Ήμουν ένας από αυτούς  που δεν προσκλήθηκα στις, για το περιβάλλον δράσεις, της δημοτικής αρχής.

Το δικό μου παιδί λοιπόν, είναι εκείνο που με σιγουριά θα μπορεί να πεί, ότι δεν υιοθέτησε δενδράκι γιατί ο πατέρας του έκανε το λάθος να εκλεγεί με την παράταξη του δημάρχου κ. Μασλαρινού το σωτήριον έτος 2019.

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.

Η ανεξαρτητοποίηση μέλους δημοτικής παράταξης, αποτελεί εσωτερικό της ζήτημα, που αφορά την σχέση της παράταξης με τα μέλη της.

Όμως, η αδυναμία χρηστής διοίκησης και η αλαζονεία της εξουσίας, είναι αυτά που πρέπει να ενδιαφέρουν όλους εμάς που εκτεθήκαμε, ζητήσαμε την εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας και κληθήκαμε να αποφασίζουμε για το καλό τους.

Η στάση μας, μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και στον δήμο αλλά και έξω, στην κοινωνική μας ζωή και στις σχέσεις μας με τους συνδημότες μας, πρέπει να είναι ειλικρινής, ανιδιοτελής, ευπρεπής, με λαχτάρα για γνώση και προσφορά.

Κληθήκαμε να υπηρετήσουμε αυτόν τον τόπο, αυτόν τον κόσμο και οφείλουμε να το κάνουμε για να μην υπάρξουν άλλα χαμένα χρόνια και ευκαιρίες.

Εγώ λοιπόν, μετά από δύο σχεδόν χρόνια συμμετοχής μου στην παράταξη του Δημάρχου ή καλύτερα μετά από δύο σχεδόν χρόνια αποκλεισμού μου από διαδικασίες συμμετοχής, συνδιαμόρφωσης και λήψης αποφάσεων, αποφασίζω με την ανεξαρτητοποίησή μου, να παλέψω μόνος μου –όσο αυτό είναι δυνατόν- και με όσες δυνατότητες μου παρέχει το νομοθετικό πλαίσιο, για όσα πίστεψα ότι αξίζει ο τόπος μας και του χρωστάμε.

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου

Παρακαλώ να ανακοινώσετε την παρούσα δήλωση ανεξαρτητοποίησής μου, στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην οικεία Αυτοτελή Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ (μεταβατικά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση).

Να προβείτε, εν γένει, στα νόμιμα.

Και μετά έχω άδικο όταν γράφω πως ήταν που ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγε και ο …γαίδαρος;

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Αίτημα Χατζηβασιλείου στον ΟΚΑΝΑ για διεύρυνση των υπηρεσιών αντιμετώπισης των εξαρτήσεων

Πρόταση στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), τον κατεξοχήν φορέα αντιμετώπισης των εξαρτήσεων στην Ελλάδα, για την επέκταση των υφιστάμενων υπηρεσιών του και την...

Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας – Ισχυρότερη και καλύτερα προετοιμασμένη για το μέλλον

Η Επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας, στην οποία τονίζεται η πρόοδος που έχει σημειωθεί στην πολιτική της ΕΕ για την...

Την ενίσχυση της προστασίας του καταναλωτή ζήτησε ο Κώστας Μπούμπας

Ολόκληρη η ομιλία του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Κώστα Μπούμπα για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης «Διατάξεις για την ενίσχυση της προστασίας του...

ΚΕΔΕ και ΕΕΤΑΑ: Διοργάνωσαν ημερίδα για τους νέους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας

Ι. Καϊτεζίδης: «Ο ΟΕΥ είναι το κανονιστικό μας Δίκαιο, το Σύνταγμα των Δήμων μας» Χρήσιμος οδηγός και ίσως το πιο βασικό εργαλείο που θα βοηθήσει...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Παύλος Γερουλάνος: Επιμελητήρια ηγέτες στην ανάπτυξη, όχι ικέτες στο Υπουργείο

Στο όραμα του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τον ρόλο και τη λειτουργία των Επιμελητηρίων αλλά και το πώς αυτά μπορούν να λύσουν προβλήματα της κοινωνίας,...

Σαν σήμερα 19 Μαΐου: Η Γενοκτονία των Ποντίων στη σκληρότερη φάση της

Η θυσία των μωρών της Σάντα Σαν σήμερα πριν 105 χρόνια ο Κεμάλ Ατατούρκ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα, σηματοδοτώντας την αρχή της δεύτερης και πιο σκληρής...

Κώστας Βουτσάς: Έσπασαν τον τάφο του ηθοποιού

«Είμαι ειλικρινά σοκαρισμένη, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έγινε αυτό και πώς έγινε» σημείωσε η Εύη Καραγιάννη Άγνωστοι έσπασαν τον τάφο του Κώστα Βουτσά στο...

Συνέχισε να διαβάζεις