03/05/2024
20.4 C
Serres

Με το υπόλοιπο μπριάμ φτιάχνουμε κεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού

Array

Κάνουμε μια δημιουργική ανατροπή μετατρέποντας το χθεσινό μπριάμ σε τηγανητούς κεφτέδες με πατάτες, αυγά και αρωματικά!

Συνολικός Χρόνος: 1 ώρα και 15′

Υλικά

Τεμάχια: 10

περίπου 2 φλιτζ. τσαγιού υπόλοιπο μπριάμ
1 αυγό
1/2 – 1 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά, τριμμένη
1 μεσαίου μεγέθους πατάτα, καθαρισμένη
2 κουτ. σούπας αλεύρι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλιτζ. τσαγιού κασέρι ή άλλο κίτρινο τυρί, τριμμένο
1/3 φλιτζ. τσαγιού φύλλα φρέσκου δυόσμου, χοντροκομμένα (ή φύλλα μαϊντανού και 1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος, τριμμένος)
1 εκ. από τον πάτο του τηγανιού ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
2 κουτ. γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί

Διαδικασία

Για να φτιάξουμε τους κεφτέδες με το μπριάμ που περίσσεψε, ξεκινάμε στραγγίζοντας το μπριάμ και κρατάμε τη σάλτσα του σε ένα μπολ.


Λιώνουμε τις πατάτες του μπριάμ σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε μέσα το αυγό, το αλεύρι, τα αρωματικά (φρέσκο δυόσμο ή μαϊντανό), αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.

Χοντροκόβουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά από το μπριάμ και τα προσθέτουμε.

Τρίβουμε στην ψιλή πλευρά του τρίφτη την ωμή πατάτα, την τελευταία στιγμή, για να μη μαυρίσει, και τη ρίχνουμε μαζί με το τυρί στο μείγμα των λαχανικών και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε όση από τη φρυγανιά χρειάζεται, μέχρι το μείγμα των κεφτέδων να σφίξει και να πλάθεται. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο και το αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν τα αρώματα και να δέσει το μείγμα.


Πλάθουμε μικρούς, στρογγυλούς κεφτέδες και τους πιέζουμε να γίνουν ελαφρώς πλακέ και να αποκτήσουν πάχος περίπου 1 1⁄2 εκ.

Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και, όταν ζεσταθεί, τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Σάλτσα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι το γιαούρτι με το ζουμί από το μπριάμ που κρατήσαμε, αλάτι, πιπέρι και το ξίδι. Σερβίρουμε μαζί με τους κεφτέδες.

Ρυζοκροκέτες με μυρωδικά και γέμιση μοτσαρέλα

Επιμελητήριο Σερρών: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις»

Πηγή:gastronomos

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Agnes Keleti : Η γηραιότερη Ολυμπιονίκης και επιζήσασα του Ολοκαυτώματος

«Πρέπει να αγαπάς τη ζωή και να κοιτάζεις τη θετική πλευρά», λέει η 103 ετών γυμνάστρια. Η ολυμπιονίκης Agnes Keleti επέζησε του Ολοκαυτώματος και των διώξεων που...

H αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής που κατάφερε να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ...

H Viktoriia Onopriienko θα προσπαθήσει να φέρει το μετάλλιο στην Ουκρανία, ενόσω ο πατέρας της βρίσκεται στο μέτωπο του πολέμου. Βρίσκεται στα γυμναστήρια από την...

Φώτης Σεργουλόπουλος: Το έσκασε το αρνί και το ψάχναμε στο Καλλιμάρμαρο, θυμάται

Η παιδική ανάμνηση του παρουσιαστή Ο Φώτης Σεργουλόπουλος είχε μια ανάμνηση από το Πάσχα που είχε ως παιδί, όταν ένας συγγενής του προσπάθησε να σφάξει ένα αρνί,...

Γυναίκες: Οι φιλίες της ολοκλήρωσης

Ποτέ δεν είναι πολύ αργά για να κάνεις καινούριες φίλες. Μεταμορφώσεις. Καμιά δεν είναι τόσο εντυπωσιακή όσο της κάμπιας σε πεταλούδα. Μεταμορφωνόμαστε όμως. Στην αρχή...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Συνεδρίασε η Πολιτική Προστασία στο Δήμο Σερρών

Συνεδρίασε σήμερα το πρωί το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σερρών, με θέμα τον συντονισμό των δράσεων ενόψει της νέας αντιπυρικής...

Οκτώ φρούτα με την περισσότερη βιταμίνη C

Επιλέξτε φρούτα «πρωταθλητές» σε περιεκτικότητα βιταμίνης C στην επόμενη βόλτα σας στο οπωροπωλείο, το σούπερ μάρκετ ή τη λαϊκή  Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος...

Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία τιμούν την Εργατική Πρωτομαγιά

Με τις σημερινές απεργιακές τους κινητοποιήσεις Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία τιμούν την ημέρα που είναι αφιερωμένη στους αγώνες της εργατικής τάξης και οι...

Συνέχισε να διαβάζεις