15/04/2024
13.6 C
Serres

Με το υπόλοιπο μπριάμ φτιάχνουμε κεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού

Array

Κάνουμε μια δημιουργική ανατροπή μετατρέποντας το χθεσινό μπριάμ σε τηγανητούς κεφτέδες με πατάτες, αυγά και αρωματικά!

Συνολικός Χρόνος: 1 ώρα και 15′

Υλικά

Τεμάχια: 10

περίπου 2 φλιτζ. τσαγιού υπόλοιπο μπριάμ
1 αυγό
1/2 – 1 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά, τριμμένη
1 μεσαίου μεγέθους πατάτα, καθαρισμένη
2 κουτ. σούπας αλεύρι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλιτζ. τσαγιού κασέρι ή άλλο κίτρινο τυρί, τριμμένο
1/3 φλιτζ. τσαγιού φύλλα φρέσκου δυόσμου, χοντροκομμένα (ή φύλλα μαϊντανού και 1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος, τριμμένος)
1 εκ. από τον πάτο του τηγανιού ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

procredit bank serres epimelitirio

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
2 κουτ. γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί

Διαδικασία

Για να φτιάξουμε τους κεφτέδες με το μπριάμ που περίσσεψε, ξεκινάμε στραγγίζοντας το μπριάμ και κρατάμε τη σάλτσα του σε ένα μπολ.


Λιώνουμε τις πατάτες του μπριάμ σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε μέσα το αυγό, το αλεύρι, τα αρωματικά (φρέσκο δυόσμο ή μαϊντανό), αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.

Χοντροκόβουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά από το μπριάμ και τα προσθέτουμε.

Τρίβουμε στην ψιλή πλευρά του τρίφτη την ωμή πατάτα, την τελευταία στιγμή, για να μη μαυρίσει, και τη ρίχνουμε μαζί με το τυρί στο μείγμα των λαχανικών και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε όση από τη φρυγανιά χρειάζεται, μέχρι το μείγμα των κεφτέδων να σφίξει και να πλάθεται. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο και το αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν τα αρώματα και να δέσει το μείγμα.


Πλάθουμε μικρούς, στρογγυλούς κεφτέδες και τους πιέζουμε να γίνουν ελαφρώς πλακέ και να αποκτήσουν πάχος περίπου 1 1⁄2 εκ.

Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και, όταν ζεσταθεί, τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Σάλτσα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι το γιαούρτι με το ζουμί από το μπριάμ που κρατήσαμε, αλάτι, πιπέρι και το ξίδι. Σερβίρουμε μαζί με τους κεφτέδες.

Ρυζοκροκέτες με μυρωδικά και γέμιση μοτσαρέλα

Επιμελητήριο Σερρών: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις»

Πηγή:gastronomos

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Αυτά είναι τα τρία ζώδια που δεν έχουν καθόλου ζήλια μέσα τους

Αρνούνται να μπουν σε αυτό το τριπάκι Υπάρχουν όντως άνθρωποι που δε ζηλεύουν ή τουλάχιστον θα ζηλέψουν σπάνια. Ενδεχομένως γιατί τα έχουν βρει με τον εαυτό...

Γιάννης Κότσιρας: «Δεν άντεξα καμία απώλεια αλλά όταν έφυγε ο Μαχαιρίτσας, κατέρρευσα»

«Θύμωσα, αισθάνθηκα ότι μου έκανε πλάκα και ακόμα δεν τον έχω συγχωρέσει» Ο Γιάννης Κότσιρας παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον Τάσο Ιορδανίδη...

Καιρός: Τρεις εποχές τις επόμενες μέρες – Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Οι βροχές θα ωφελήσουν τις καλλιέργειες μετά την παρατεταμένη ανομβρία και την ζέστη. Αλλάζει το σκηνικό του καιρού στα μέσα της νέας εβδομάδας, οπότε και...

Γαρμπή για Ρομπέρτο Καβάλι: «Ήμασταν με το ελικόπτερό του και με φλέρταρε, ο...

Η εξομολόγηση της Καίτης Γαρμπή για την σχέση της με τον Ρομπέρτο Καβάλι Με τον δικό της τρόπο αποφάσισε η Καίτη Γαρμπή να αποχαιρετήσει τον...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Βαρβάρα Μητλιάγκα: Η φυσική δραστηριότητα σώζει ζωές

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φυσικής Δραστηριότητας, ο Δήμος Σερρών, συνεργασία με τον Σύλλογο Ιατρών Ε.Σ.Υ-Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Ν. Σερρών και την 4η Υγειονομική...

Κρήτη: Εξαπατούσε παπά για να του αποσπάσει χρήματα προσποιούμενος ότι πέθανε η γυναίκα του

Μία απίστευτη απάτη στην Κρήτη Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στο Ηράκλειο Κρήτης, καθώς ένας 42χρονος δεν δίστασε να πεθάνει την σύζυγό του, για να αποσπά...

Μπάμιες τηγανητές με σος ταχίνι

Οι ανοιξιάτικες μπάμιες γίνονται υπέροχος μεζές της στιγμής αν τις τηγανίσουμε και τις σερβίρουμε με μια δροσερή σος από ταχίνι. Δοκιμάστε τις και όσοι...

Συνέχισε να διαβάζεις