Τάσος Χατζηβασιλείου: Τουρκία και Γερμανία κατάλαβαν ότι δεν παίζουμε με την εθνική μας κυριαρχία

Την εκτίμηση ότι η τριμερής υπηρεσιακή συνάντηση Γερμανίας – Ελλάδος – Τουρκίας που έλαβε χώρα στο Βερολίνο, είχε θετικό αποτέλεσμα εξέφρασε μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» ο διεθνολόγος και βουλευτής Σερρών της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηβασιλείου η υπηρεσιακή συνάντηση των πρέσβεων δεν ήταν μυστική, όπως διατείνεται η Τουρκία, αλλά προγραμματισμένη. Μάλιστα στη συζήτηση αυτή η ελληνική πλευρά εξέθεσε τις θέσεις της και έστειλε σαφές μήνυμα ότι δεν αστειεύεται με την εθνική μας κυριαρχία.

Τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει πολιτικός διάλογος με την Τουρκία, αν εκείνη δεν επιδείξει καλή θέληση, ωστόσο, οι δίαυλοι επικοινωνίας πρέπει να παραμένουν ανοιχτοί για ώρα ανάγκης.

Έχει θορυβηθεί η Τουρκία από τον κίνδυνο κυρώσεων

Ο κ. Χατζηβασιλείου υποστήριξε πως η Τουρκία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα γιατί έχει θορυβηθεί από τις αυστηρές δηλώσεις των Ευρωπαίων.

Επομένως, θέλει να προβάλει προς τα έξω ότι δήθεν κάνει διάλογο, άρα δεν υπάρχει λόγος να υποστεί κυρώσεις. Πρόκειται για ένα νέο «διπλωματικό τερτίπι του Ερντογάν», είπε ο βουλευτής.

Για τον κ. Χατζηβασιλείου, η συνάντηση είχε θετικό αποτέλεσμα, αφού οι Γερμανοί (που προεδρεύουν στην Ε.Ε. το τρέχον εξάμηνο) και οι Τούρκοι αντιλήφθηκαν ότι η Ελλάδα δεν παίζει παιχνίδια με την κυριαρχία της.

«Οι υπηρεσιακές συναντήσεις γίνονταν και γίνονται πάντα. Δεν συνιστούν πολιτικό γεγονός», κατέληξε ο κ. Χατζηβασιλείου.

Διαβάστε επίσης για τον Τάσο Χατζηβασιλείου: