30/05/2024
22.6 C
Serres

Nέο Δικαστικό Μέγαρο: Άνοιξε ο δρόμος με την ανταλλαγή οικοπέδων μεταξύ Δήμου Σερρών – ΔΕΥΑΣ

Array

Η υπόσχεση πως ο Νομός Σερρών θα αποκτήσει νέο δικαστικό μέγαρο δόθηκε από τον Κώστα Καραμανλή στα μέσα Ιουνίου και ήδη έγινε το πρώτο βήμα, για να αποκτήσει ο Νομός Σερρών ένα νέο Δικαστικό Μέγαρο, προϋπολογισμού 8 εκατομμυρίων ευρώ!

Ο Υπουργός είπε το ναι και ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης βρήκε το τρόπο.

Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΣ έγινε ομόφωνα δεκτή η ανταλλαγή του οικοπέδου των 16 στρεμμάτων, πλησίον του Σιδηροδρομικού Σταθμού, με την έκταση 40 στρεμμάτων, του Δήμου Σερρών που βρίσκεται δίπλα στο πάρκινγκ βαρέων οχημάτων, οπότε ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του Δικαστικού μεγάρου, μετά και την ανάλογη επικύρωση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Νέο Δικαστικό Μέγαρo: Αντάλλαξαν οικόπεδα ΔΗΜΟΣ Σερρών και ΔΕΥΑΣ

Στο σιδηροδρομικό σταθμό θα γίνει το νέο Δικαστικό μέγαρο

«Κερδισμένος ο Δήμος Σερρών μιας καθώς θα πάρει στα χέρια του το σημερινό δικαστικό μέγαρο και θα αποκτήσει μια αξιοπρεπή στέγη»

Το δεύτερο μεγαλύτερο Πρωτοδικείο της Μακεδονίας μετά την ανταλλαγή των οικοπέδων μεταξύ Δήμου και ΔΕΥΑΣ, μπήκε σε διαδικασία υλοποίησης, καθώς έγινε το πρώτο βήμα.


Ένα βήμα, στην προσπάθεια να αποκτήσει ο Νομός μας ένα μέγαρο αντάξιο του κύρους της Δικαιοσύνης και των προσδοκιών των πολιτών και των Δικηγόρων που καθημερινά συναλλάσσονται σ΄ αυτό.

Ήδη η ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΣ για την ανταλλαγή ακινήτων με το Δήμο Σερρών ανοίγει το δρόμο για το νέο Δικαστικό Μέγαρο και στα σίγουρα σηματοδοτεί, την εκκίνηση των διαδικασιών για την υλοποίηση ενός πάγιου αιτήματος του συνόλου της Περιφερειακής μας Ενότητας.

Ομόφωνη η απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΣ

Η συμφωνία της ανταλλαγής των οικοπέδων θα τεθεί προς επικύρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών, που συνεδριάζει αύριο Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου

Η Δημοτική Αρχή Σερρών και ο Δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης επέδειξαν από την πρώτη στιγμή τη δέουσα σοβαρότητα και αποφασιστικότητα και σε αγαστή συνεργασία με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, δρομολόγησαν τις διαδικασίες για την υλοποίηση του σπουδαίου αυτού έργου, προϋπολογισμού 8.000.000 ευρώ.

Σημαντική παράμετρο αποτελεί ότι στην κυριότητα του Δήμου Σερρών θα περιέλθει το υφιστάμενο Δικαστικό Μέγαρο, δίνοντας λύσεις σε ζητήματα στέγασης υπηρεσιών.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΣ ενέκρινε σύσσωμο την ανταλλαγή οικοπέδου 16 στρεμμάτων, πλησίον του Σιδηροδρομικού Σταθμού, με έκταση 40 στρεμμάτων, του Δήμου Σερρών, που βρίσκεται δίπλα στο πάρκινγκ βαρέων οχημάτων.

Η παραχώρηση κατά χρήση άλλων 15 στρεμμάτων, που συνορεύουν με την ανωτέρω έκταση, δημιουργεί τις προϋποθέσεις υλοποίησης ενός μακρόπνοου οράματος παλαιότερων διοικήσεων της ΔΕΥΑΣ για την κατασκευή σύγχρονου αμαξοστασίου, γραφείων και αποθηκών logistics της Δημοτικής Επιχείρησης.

Πολύ σημαντικό στοιχείο ότι στην έκταση των 16 στρεμμάτων δε προβλεπόταν από τους ισχύοντες όρους χρήσης γης η ανέγερση αμαξοστασίου, ενώ στην έκταση των 55 στρεμμάτων, συνολικά, που περιέρχονται, πλέον, στη ΔΕΥΑΣ παρέχεται αυτή η δυνατότητα.

Τμήμα των ακινήτων που θα αποκτηθούν μέσω της διαδικασίας αυτής θα αξιοποιηθεί από τη ΔΕΥΑΣ για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».


Πρόκειται για επένδυση υψηλής ανταποδοτικότητας που θα μειώσει δραστικά το λειτουργικό κόστος της δημοτικής επιχείρησης. Επιπλέον, δημιουργείται επάρκεια εκτάσεων και για λοιπές δράσεις που…. τους σκοπούς της ΔΕΥΑΣ.

Την πλήρη ικανοποίησή τους για την τεχνική αρτιότητα του φακέλου και την ταχύτητα με την οποία έτρεξε τις διαδικασίες η Διοίκηση εξέφρασαν τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΣ.

Ο Πρόεδρος τη Δημοτικής Επιχείρησης κ. Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος, σημείωσε πως η αμοιβαία επωφελής ανταλλαγή ακινήτων με το Δήμο Σερρών, είναι ευεργετική όχι μόνο για τους δημότες της πόλης μας αλλά και για το σύνολο της Π.Ε. Σερρών.

Παράλληλα, κατέληξε, αποτελεί εφαλτήριο σειράς έργων που θα θέσουν τις βάσεις για τη ΔΕΥΑΣ του μέλλοντος.

Φυσικά ο πιο κερδισμένος θα είναι ο Δήμος Σερρών μιας και από την συμφωνία θα πάρει στα χέρια του το σημερινό δικαστικό μέγαρο και επιτέλους θα αποκτήσει αξιοπρεπή στέγη και λειτουργική παρουσία.

Διαβάστε επίσης για το Δήμο Σερρών

Διαβάστε επίσης εδώ για τον Ιό του Δυτικού Νείλου

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Να μην βάλουν πρόστιμα οι Δήμαρχοι για την νέα εφαρμογή του κανονισμού πυροπροστασίας

Η Λαική Συσπείρωση καλεί τους Δήμους να απειθαρχήσουν στην εγκύκλιο και να μην βάλουν πρόστιμα καθώς τον Απρίλιο του 2024 η Διεύθυνση Αρχιτεκτονικής, Οικοδομικών...

Θεόδωρος Σκυλακάκης: Ενεργειακός διάδρομος διαμετακόμισης η πατρίδα μας

ΔΕΣΦΑ: Η περιφερειακή συνεργασία κλειδί για την ενεργειακή ασφάλεια και τη μετάβαση σε ένα μέλλον καθαρής ενέργειας  Ο ΔΕΣΦΑ υποστήριξε τη διήμερη εκδήλωση υψηλού επιπέδου...

Αυτή την Παρασκευή στο Δήμο Σερρών η εθελοντική δράση “WORLD CAFÉ” – Διάλογοι...

Ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με τους Roes Cooperativa, διοργανώνουν την Παρασκευή 31 Μαΐου και 19:00 στην Πλατεία Ελευθερίας στις Σέρρες, μία βιωματική δράση...

Ιωάννης Καλόμοιρος, Πρόεδρος της Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη με προυποθέσεις η συνεργασία των εξωτερικών...

Με αφορμή την ανακοίνωση του Συλλόγου Φίλων Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών, περί αναστολής της συνεργασίας του με τη Δημόσια Βιβλιοθήκη, το Εφορευτικό Συμβούλιο της Βιβλιοθήκης...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Δήμος Σερρών: Τη Τετάρτη συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο

Στην αίθουσα της πρώην Κ.Ε.ΔΗ.Σ., Tακτική Δια Ζώσης Συνεδρίαση του Σώματος, θα γίνει στις 29 Μαΐου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, με θέματα...

Θεόδωρος Σκυλακάκης: Ενεργειακός διάδρομος διαμετακόμισης η πατρίδα μας

ΔΕΣΦΑ: Η περιφερειακή συνεργασία κλειδί για την ενεργειακή ασφάλεια και τη μετάβαση σε ένα μέλλον καθαρής ενέργειας  Ο ΔΕΣΦΑ υποστήριξε τη διήμερη εκδήλωση υψηλού επιπέδου...

Ματίνα Νικολάου: “Είχα οικονομική βοήθεια από φίλους σε δύσκολες περιόδους”

Σε συνέντευξη που παραχώρησε η Ματίνα Νικολάου μίλησε, μεταξύ άλλων, για τη στήριξη που δέχθηκε από φίλους και οικογένεια σε δύσκολες περιόδους της ζωή...

Συνέχισε να διαβάζεις